Розпочато підготовку до фестивалю дитячої творчості «ОСТРІВ РІЗДВА»

Положення про проведення XI християнського міського фестивалю дитячої творчості «Острів Різдва»

1.Загальні положення

1.1. Міський християнський фестиваль дитячої творчості «Острів Різдва» (далі – фестиваль) є просвітницько-виховним творчим проектом, що проводиться з метою популяризації національних фольклорних традицій та обрядів, подальшого розвитку духовності, дитячого театрального, хореографічного, вокального та образотворчого напрямків мистецтва.

1.2. Головними завданнями фестивалю є:

  • відродження й примноження надбань національної культури;
  • виявлення і підтримка обдарованих дітей;
  • сприяння потреби в дітей духовного самовдосконалення;
  • формування у дітей національно-патріотичних почуттів;
  • надання можливості кожній дитині спробувати свої сили у різних жанрах художньо-естетичного напрямку, розкрити свій особистий творчий потенціал.
  • залучення дітей до змістовного дозвілля під час новорічних та різдвяних свят.

1.3.Фестиваль організовується традиційно, на виконання «Міської програми культурно-масових, мистецьких заходів і підтримки заходів у рамках проведення міжнародних, всеукраїнських, міських фестивалів і конкурсів», яка затверджується Херсонською міською радою.

1.4. Організаторами фестивалю є управління культури та управління освіти Херсонської міської ради. Херсонська єпархія української православної церкви.

1.5. Фестиваль проходить за підтримки Херсонського міського голови.

1.6. Ініціатором та засновником фестивалю є керівник відділу з питань сім’ї Херсонської єпархії української православної церкви Протоієрей Іоанн Гордієнко.

2. Умови та порядок проведення фестивалю

2.1. Для підготовки і проведення конкурсу створюється організаційний комітет, персональний склад якого погоджується організаторами та засновником. Оргкомітет має наступні повноваження :

  • здійснює координацію підготовки та проведення фестивалю; визначає склад журі;
  • організовує церемонію нагородження фіналістів фестивалю;
  • залучає до участі та сприяння в проведенні фестивалю державні установи та громадські організації;
  • забезпечує анонсування, висвітлення в засобах масової інформації заходів, які проводяться в рамках фестивалю.
  • здійснює іншу роботу, необхідну для успішного проведення фестивалю.

2.2. У фестивалі беруть участь учні та вихованці (творчі колективи та окремі виконавці) загальноосвітніх навчальних, позашкільних закладів, шкіл естетичного виховання, православних «недільних шкіл» міста.

2.3. Журі оцінює виступ учасників в наступних номінаціях:

  • «художнє читання»;
  • «вокал»;
  • «хореографія»;
  • «театральне мистецтво»;

2.4. На розгляд журі учасники представляють один тематичний виступ в обраній номінації.

2.5 У номінаціях «художнє читання», «вокал», «хореографія» тривалість виступу не повинна перевищувати 5 хв, у номінації «театральне мистецтво» – 7 хв.

2.6 Фестиваль проводиться у три етапи:

І. Подача заявок для участі у відбірковому турі фестивалю відбувається з 10 по 20 грудня 2017 року в електронному або письмовому вигляді до Свято-Касперівського храму Херсонської єпархії УПЦ, за адресою: м.Херсон, вул. Дорофеева, 17/ ел.адреса: [email protected] (за формою, що додається).

(У день відбору фонограми завчасно подаються звукооператору на електронних USB-носіях та перевіряються. Виступи учасників в номінації «вокал» під фонограму «плюс» не допускаються)                                                                                                                                                                             II.Перегляд виступів (півфінал) та відбір фіналістів членами журі для участі у Гала- концертіфестивалю проводиться 21 грудня 2017 року на базі Херсонського Палацу дитячої та юнацької творчості (вул. Калнишевського (Чекістів), 2.

Склад журі півфіналу формується управлінням освіти міської ради з фахівців сфери культури та мистецтва за погодженням з організаторами.

За результатами протоколів журі півфіналу, перелік фіналістів – учасників Гала-концерту, до 26 грудня 2017 року подається до управління культури міської ради (м.Херсон, вул. Гімназична, 7, ел. адреса: marina [email protected]).

III. ФІНАЛ складається з двох подій.

Свято Різдвяної Зірки – 08 січня 2018 року о 13-00:

  • привітання мешканців міста з нагоди Різдва Христового дитячими творчими колективами православних недільних шкіл міста та іншими творчими об’єднаннями міста (за згодою) у Свято-Духівському кафедральному соборі м.Херсона;
  • свято складається з двох частин:                                                                                                     1) конкурс поробок Різдвяної Зірки з її творчою презентацією (повинно бути не більше 3 хвилин);                                                                                                                                                 2) Різдвяні привітання, вертеп, колядки (повинно бути не більше 3 хвилин).
  • заявки на участь у Святі Різдвяної Зірки необхідно надати до 22.12.2017;
  • обов’язкова наявність костюмів;
  • допускається використання фонограм;
  • 04 січня 2018 року о 12-00 всі керівники колективів, які приймають участь в Святі Різдвяної Зірки, запрошуються на установчу нараду (репетицію) до Свято-Духівського собору. Явка обов’язкова. Контактна особа: Дацун Тамара Павлівна тел. 0668696040.

      Гала-концерт фестивалю – 12 січня 2018 року о 14-00:

  • виступ та нагородження фіналістів – кращих творчих колективів та окремих виконавців по номінаціям, а також виступ гостей фестивалю професійних артистів та колективів на сцені Херсонського обласного академічного музично-драматичного театру ім. Миколи Куліша.

В рамках фестивалю у день Гала-концерту у фойє Херсонського обласного академічного музично-драматичного театру ім. Миколи Куліша діє виставка виробів декоративно-ужиткового мистецтва на новорічну та Різдвяну тематику (у т.ч. організація майстер-класів за участю керівників гуртків та вихованців позашкільних навчальних закладів, православних «недільних шкіл» міста).

2.7. На Гала – концерт фестивалю запрошуються організовані групи учнів з усіх навчально-виховних закладів міста (по 10-15 осіб) у супроводі педагогічних працівників та батьків. (Замовлення необхідно подати до ЗО грудня 2017року до оргкомітету).

3. Журі та критерії оцінювання

3.1 За погодженням голови оргкомітету формується склад журі для відбіркового перегляду номерів, до складу якого входять фахівці позашкільних навчальних закладів, шкіл естетичного виховання, закладів культури м. Херсона, представники Херсонської єпархії УПЦ.

  • Критерії оцінювання :
  • відповідність тематиці;
  • виконавська та акторська майстерність;
  • сценічна культура;
  • цілісність образу;
  • якість музичного супроводу (при наявності);
  • підбір сценічних костюмів;
  • дотримання умов участі у фестивалі;

Окремо оцінюється розкриття тематики Різдвяного Херсонського колориту.

4. Визначення фіналістів та нагородження

4.1 Члени журі півфіналу за 5-бальною системою визначають від 2-х до 4-х кращих фіналістів у кожній з номінацій.

4.2 Головою журі півфіналу оргкомітет призначає головного режисера Гала- концерту.

4.3 Голова журі вирішує спірні питання під час обговорення щодо визначення фіналістів.

4.4 На підставі протоколу, за рішенням журі, оргкомітет забезпечує виготовлення та вручення грамот і дипломів учасникам фестивалю.

4.5 Окремі учасники фестивалю можуть бути нагороджені спеціальними призами благодійних фондів, спонсорів.

Контактні особи від оргкомітету:

Протоієрей Іоанн Гордієнко, керівник відділу з питань сім’ї Херсонської єпархії УПЦ тел. 0505767848/ (з організаційних питань щодо проведення Свята Різдвяної Зірки та Гала – концерту, [email protected]).

Поздняк Валентина Миколаївна, начальник відділу з питань виховної роботи управління освіти /тел. 0954164530/ (з організаційних питань щодо проведення відбіркового туру фестивалю);

Друзьякіна Марина Іванівна, головний спеціаліст управління культури /тел. 0667948714/ (з організаційних питань щодо проведення Гала-концерту);

Філенко Вікторія Борисівна, методист Палацу дитячої та юнацької творчості /хел.0957431099/ (з організаційних питань щодо проведення відбіркового туру фестивалю);

Гудименко Анжела Володимирівна, методист Палацу дитячої та юнацької творчості /тел.0501311322/ (з питань організації майстер-класів та розміщення виставки декоративно- ужиткового мистецтва).

                                                                             Заявка                                                                                                                                                               на участь учнів (вихованців)                                                                                                у XI християнському фестивалі дитячої творчості «Острів Різдва»

ПІБ Вікова категорія Номінація Назва конкурсного номеру Стисла інформація про учасника або колектив ПІБ керівника колективу
учасника або назва колективу (вказати кількість учнів у колективі)       (1-2 речення) інформація про учасника або колектив (перемоги в конкурсах, звання) або вчителя, що готував виступ,телефон

 

 

 

 

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *