Нагородження переможців міського відкритого конкурсу творчих проєктів “Один раз на все життя” відбудеться 19 вересня на день міста.

19 вересня о 13-00 у Покровському сквері м. Херсона відбудеться святкове нагородження переможців відкритого конкурсу на кращий творчий проєкт «Один раз на все життя», який проводився серед учнів 8-10 класів закладів загальної середньої освіти м. Херсона, учнів недільних шкіл області із 6 квітня по 15 травня 2020 року дистанційно, у режимі онлайн.

Конкурс на кращий творчий проєкт «Один раз на все життя» має виховну, просвітницьку, соціальну направленість та проводиться організаторами вже четвертий рік поспіль з метою популяризації традиційних сімейних цінностей в молодіжному середовищі.

Конкурс є спільним проєктом відділу з питань сім’ї Херсонської єпархії Української православної церкви (УПЦ) та управління освіти Херсонської міської ради. Партнер конкурсу – Херсонська обласна бібліотека для дітей імені Дніпрової Чайки.

Завдання конкурсу:

  • створення загального позитивного інформаційного фону навколо сучасної
    родини;
  • підвищення зацікавленості з боку молоді до питання самоосвіти в сфері
    психології подружніх відносин;
  • запобігання збільшенню числа розлучень серед молодих родин;
  • фокусування уваги молоді на питаннях демографічної кризи в нашій країні;
  • пропагування здорового способу життя серед молоді шляхом привернення
    уваги до переваг життя в єдиній міцній родині;
  • виховання у молоді почуття особистої відповідальності за майбутнє свого
    народу.

На розгляд журі у нинішньому році надійшло 29 творчих проєктів від учасників із навчальних закладів та недільних шкіл області у номінаціях:
–   відеореклама (презентації і відеоролики);

–   літературна творчість (поетичні, прозові і публіцистичні твори);

друкована промоція (буклети, плакати, листівки, календарі тощо);
–  фотоконкурс «Щаслива родина у кадрі».

Основними критеріями оцінювання робіт були відповідність головним завданням конкурсу, творчий підхід та оригінальність у виконанні проєкту.

Оцінювало творчі проєкти конкурсантів компетентне журі у складі: о. Іоан Гордієнко, настоятель Свято-Касперівського храму м. Херсона, голова відділу з питань сім’ї Херсонської єпархії УПЦ, голова журі; Поздняк Валентина Миколаївна, начальник відділу з питань виховної роботи управління освіти Херсонської міської ради; Гордієнко Інна Вікторівна – керівник недільної школи Свято-Касперівського храму; Чернієнко Юлія Миколаївна – письменниця; Горшкова Олена Юріївна – керівник «Центру захисту материнства та дитинства»; Сломчинська Вікторія Вікторівна – завідувачка читальної зали, та Ракша Анжела Борисівна ­– завідувачка відділу естетичного виховання Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки, секретар журі.

12 переможців конкурсу будуть нагороджені дипломами та цінними подарунками, а організатори конкурсу та спеціально запрошені на свято батьки багатодітних сімей – відзначені подяками.

Слід відмітити вдалий дебют у відкритому конкурсі учасників з районів нашої області, які вперше представили свої проєкти на творче змагання і здобули перемогу!

З метою презентації найкращих конкурсних робіт у сквері буде організована виставка проєктів. А відеоролики, створені  в рамках конкурсу, розміщені на офіційних YouTube-каналах і на веб-сайтах організаторів і партнера конкурсу.

На церемонію нагородження запрошені почесні гості.

Урочисту церемонію нагородження, що проводиться в рамках святкування Дня міста Херсона, підготували і проведуть працівники Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки, за участю дитячих творчих колективів міста.

 

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *