ХII городской фестиваль детского творчества “ОСТРОВ РОЖДЕСТВА”- открыл прием заявок для участия.

По благословению митрополита Херсонского им Таврического Иоанна начинает свою работу 12 городской фестиваль детского творчества “ОСТРОВ РОЖДЕСТВА”.

    В фестивале могут принимать участие творческие коллективы и отдельные участники воскресных школ Херсонской и других  епархий УПЦ, а также ученики общеобразовательных школ,  внешкольных учебных учреждений, школ искусств, учреждений культуры клубного типа, других культурных заведений для детей и юношества г. Херсона.

   Приглашаем участников проявить себя в следующих номинациях: художественное чтение, вокал, театральное искусство, хореография.

    Особое значение уделяется раскрытию Херсонского колорита, местных обычаев и традиций празднования Рождества Христова.

Заявки на участие в фестивале можно подавать по следующим адресам:

коллективы воскресных школ УПЦ: [email protected]

коллективы управления культуры: [email protected]

коллективы управления образования: [email protected]

в заявке обязательна пометка фестиваль.

 

 

Положення

про проведення ХІІ християнського міського  фестивалю дитячої творчості «Острів Різдва»

 

1.Загальні положення

1.1 Міський християнський фестиваль дитячої творчості «Острів Різдва» (далі – фестиваль) є просвітницько-виховним творчим проектом, що  проводиться  з метою збереження духовності, відродження національних, в першу чергу, регіональних фольклорних традицій, популяризації херсонських народних звичаїв та обрядів, розвитку дитячого театрального, хореографічного, вокального та образотворчого напрямків мистецтва.

1.2 Головними завданнями фестивалю є:

–   відродження й примноження надбань національної культури;

–   виявлення і підтримка обдарованих дітей;

–   сприяння потреби в дітей  духовного самовдосконалення;

–   формування  у дітей національно-патріотичних почуттів;

– надання можливості кожній дитині спробувати свої сили у різних жанрах художньо-естетичного напрямку, розкрити свій особистісний творчий потенціал;

– залучення дітей до змістовного дозвілля під час новорічних та різдвяних свят.

1.3. Фестиваль організовується традиційно, на виконання «Міської програми культурно-масових, мистецьких заходів і підтримки заходів у рамках проведення міжнародних, всеукраїнських, міських фестивалів і конкурсів», яка затверджується Херсонською міською радою.

1.4. Організаторами фестивалю є управління культури та управління освіти Херсонської міської ради, Херсонська єпархія української православної церкви.

1.5  Фестиваль проходить за підтримки  Херсонського міського голови.

1.6. Ініціатором та засновником фестивалю є керівник відділу з питань сім`ї Херсонської єпархії української православної церкви Протоієрей Іоанн Гордієнко.

 

  1. Умови та порядок проведення фестивалю

2.1. Для підготовки і проведення конкурсу створюється організаційний комітет, персональний склад якого погоджується організаторами та засновником.

 

Оргкомітет має наступні повноваження :

–          здійснює координацію підготовки та проведення фестивалю;

–          визначає склад журі;

–        організовує церемонію нагородження фіналістів фестивалю;

–          залучає до участі та сприяння в проведенні фестивалю державні установи та громадські організації;

–          забезпечує анонсування, висвітлення в засобах масової інформації заходів, які проводяться в рамках фестивалю.

–    здійснює іншу роботу, необхідну для успішного проведення фестивалю.

 
2.2. У фестивалі можуть брати участь учні та вихованці (творчі колективи та окремі виконавці) загальноосвітніх навчальних, позашкільних закладів, мистецьких шкіл, закладів культури клубного типу, інших мистецьких закладів для дітей та юнацтва м. Херсона, а також православних «недільних шкіл» міста (за згодою батьків).

2.3. Журі оцінює виступ учасників в наступних номінаціях:

–   «художнє читання»;

–   «вокал»;

–   «театральне мистецтво»;

–   «хореографія».

2.4. На розгляд журі учасники представляють один тематичний виступ в обраній номінації.

2.5. У номінаціях «художнє читання», «вокал», «хореографія» тривалість виступу не повинна перевищувати 5 хв,  у номінації «театральне мистецтво» –  7 хв.

 

2.6. Фестиваль проводиться у три етапи:

 

І. Відбірковий тур проходить з 01 по 13 грудня 2018:

  • перегляд виступів та відбір учасників від навчально-виховних закладів Суворовського, Корабельного та Дніпровського р-нів міста на базі окремих закладів, підпорядкованих управлінню освіти міської ради. /Заявки подаються до Херсонського Палацу дитячої та юнацької творчості        (вул. Калнишевського, 2), ел.адреса: [email protected]/;

 

  • перегляд виступів та відбір учасників від мистецьких шкіл, закладів культури клубного типу, інших мистецьких закладів для дітей та юнацтва м. Херсона на базі ШМ № 1                                                       /Заявки подаються до ШМ № 1 (вул. Старообрядницька, 42), ел. адреса: [email protected]/

 

  • Учасники від «недільних шкіл» православних храмів м. Херсона відбірковий тур не проходять, а відразу подають заявки на участь у півфіналі

аявки подаються до Свято-Касперівського храму Херсонської єпархії

 УПЦ (вул. Дорофеєва, 17), ел. адреса: [email protected]/

 

Подача заявок для участі у відбірковому турі фестивалю відбувається з 12 по 30 листопада 2018 року в електронному або письмовому вигляді на адреси закладів відповідного підпорядкування (за формою, що додається).

 

Склад журі відбіркового туру формується з фахівців відповідних сфер на рівні управлінь та відділів.

За результатами протоколів журі відбіркового туру, перелік відібраних творчих колективів та окремих виконавців – учасників півфіналу до 15 грудня 2018 року подається до Херсонського Палацу дитячої та юнацької творчості        (вул. Калнишевського, 2/ ел.адреса: [email protected]), для допуску у півфінал.

 

 (У день відбору фонограми завчасно подаються звукооператору на електронних USB-носіях та перевіряються. Виступи учасників в номінації «вокал» під фонограму «плюс» не допускаються)

ІІ. Півфінал конкурсної програми фестивалю проводиться 20 грудня 2018 року на базі Херсонського Палацу дитячої та юнацької творчості                   (вул. Калнишевського, 2):

– перегляд виступів та відбір фіналістів членами журі для участі у Гала-концерті.

Задля втілення художнього задуму, головний режисер Гала-концерту /обов’язково за погодженням з організаторами фестивалю/ має право запросити для виступу у гала-концерті окремі хореографічні ансамблі, які носять звання «зразковий» або «народний художній колектив», без попереднього відбору.

Склад журі півфіналу формується управлінням освіти міської ради з фахівців сфери культури та мистецтва за погодженням з організаторами.

За результатами протоколів журі півфіналу, перелік фіналістів – учасників Гала-концерту, до 26 грудня 2018 року подається до управління культури міської ради (вул. Гімназична, 7, ел. адреса: [email protected]).

 

ІІІ. ФІНАЛ складається з двох подій.

Свято Різдвяної Зірки – 08 січня 2019 року /поч. о 12.00/:

  • привітання мешканців міста з нагоди Різдва Христового дитячими творчими колективами православних «недільних шкіл» міста та іншими творчими об’єднаннями міста (за згодою) на одному зі сценічних майданчиків міста (за погодженням організаторів фестивалю). Умовою участі є наявність власноруч виготовленої Різдвяної Зірки. Загальний час виступу та презентації Різдвяної Зірки – до 2 хв.

(заявки на участь у Святі Різдвяної Зірки подаються 20 грудня /під час півфіналу/ одному з членів журі – представнику відділу з питань сім`ї Херсонської єпархії української православної церкви).

Гала-концерт фестивалю – 14 січня 2019 року /поч. о 14.00/:

  • виступ та нагородження фіналістів – кращих творчих колективів та окремих виконавців по номінаціям, а також виступ гостей фестивалю – професійних артистів та колективів на сцені Херсонського обласного академічного музично-драматичного театру ім. Миколи Куліша;

В рамках фестивалю в день Гала-концерту:

  • у фойє Херсонського обласного академічного музично-драматичного театру ім. Миколи Куліша діє виставка виробів декоративно-ужиткового мистецтва на новорічну та Різдвяну тематику (у т.ч. організація майстер-класів за участю керівників гуртків та вихованців позашкільних навчальних закладів, православних «недільних шкіл» міста);
  • на сцені кафе-театру (ІІ поверх) Херсонського обласного академічного музично-драматичного театру ім. Миколи Куліша з 13.00 (до початку Гала-концерту) відбувається виступ окремих фіналістів фестивалю (за рішенням членів журі).

2.7. На Гала – концерт фестивалю запрошуються організовані групи учнів з усіх навчально-виховних закладів міста (по 10-15 осіб) у супроводі педагогічних працівників та батьків. (Замовлення необхідно подати до 30 грудня 2018 року до оргкомітету).

 

  1. Журі та критерії оцінювання

3.1. За погодженням голови оргкомітету формується склад журі півфіналу, до складу якого входять фахівці позашкільних навчальних закладів, мистецьких шкіл, закладів культури м. Херсона, представники Херсонської єпархії УПЦ.

 

3.2. Критерії оцінювання :

– відповідність тематиці;

– слідування регіональним традиціям та херсонському колориту;

– виконавська та акторська майстерність;

– сценічна культура ;

– цілісність образу;

– якість музичного супроводу (при наявності);

– підбір сценічних костюмів;

– дотримання умов участі у фестивалі.

 

  1. Визначення фіналістів та нагородження

4.1. Члени журі півфіналу за 5-бальною системою визначають від 2-х до 4-х кращих  фіналістів у кожній з номінацій.

4.2. Головою журі півфіналу оргкомітет призначає головного режисера Гала-концерту.

4.3. Голова журі вирішує спірні питання під час обговорення щодо визначення фіналістів.

4.4. На підставі протоколу, за рішенням журі, оргкомітет забезпечує виготовлення та вручення грамот і дипломів учасникам фестивалю.

4.5. Окремі учасники фестивалю можуть бути нагороджені спеціальними призами благодійних фондів, спонсорів.

Контактні особи від оргкомітету:

Протоієрей Іоанн Гордієнко, керівник відділу з питань сім`ї Херсонської єпархії УПЦ /тел. 0505767848/ (з організаційних питань щодо проведення Свята Різдвяної Зірки та Гала – концерту)

Поздняк Валентина Миколаївна,  начальник відділу з питань виховної роботи управління освіти /тел. 0954164530/ (з організаційних питань щодо проведення відбіркового туру фестивалю);

Друзьякіна Марина Іванівна, головний спеціаліст управління культури

/тел. 0667948714/ (з організаційних питань щодо проведення Гала-концерту);

Гудименко Анжела Володимирівна, методист Палацу  дитячої та юнацької творчості /тел.0501311322/ (з питань організації майстер-класів та розміщення виставки декоративно- ужиткового мистецтва).

 

Заявка

на участь учнів (вихованців) ______________________________

у ХІІ християнському фестивалі дитячої творчості «Острів Різдва»

ПІБ учасника або назва колективу

(вказати кільк.уч. у колективі)

Вік учасника (ів)

Номіна-

ція

Назва конкурсного  номеру

Стисла

(1-2 речення)

інформація про учасника або колектив

(перемоги в конкурсах,звання)

ПІБ керівника колективу або вчителя, що готував виступ, телефон

Директор (для освітніх закладів)                                                                                                                                      __________

 

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *