Подведение итогов конкурса семейного воспитания “Один раз на всю жизнь” в гимназии №3.

Для мене родина-                                    

Це сонце єдине,                                     

Що світить і гріє                                 

Скрізь та завжди.         

 

16 мая в гимназии №3 Херсонского городского совета прошло торжественное награждение участников конкурса «Один раз на всю жизнь». Провести конкурс в начале учебного года предложил глава отдела по делам семьи Херсонской епархии УПЦ протоиерей Иоанн Гордиенко.

В течении года гимназистами была проведена огромная работа, проводились встречи о семейных ценностях, тематические классные часы, писались творческие проекты.  Среди работ были представлены сочинения, поэзия, презентации, спектакль и даже сказка. Тема конкурса оказалась злободневной и востребованной.  Победителей в различных номинациях определяло ответственное жюри, дети, чьи работы получили призовые места получили грамоты и  ценные призы. Руководство учебного заведения и отдела семьи Херсонской епархии выразили намерение и впредь проводить этот конкурс на ежегодной основе. Кроме того хотелось бы рекомендовать и другим учебным заведениям перенять подобный опыт работы по семейному воспитанию молодежи.

                       

ХЕРСОНСЬКА ЄПАРХІЯ УПЦ

ВІДДІЛ У СПРАВАХ СІМ’Ї

      Положення про проведення конкурсу  на кращий творчий проект

«Один раз на все життя»

  1. Загальні положення

1.1 Конкурс на кращий творчий проект «Один раз на все життя» має виховну, просвітницьку, соціальну направленість та проводиться з метою популяризації традиційних сімейних цінностей у молодіжному середовищі.

1.2 Головними завданнями конкурсу є:

  • Створення загального позитивного інформаційного фону навколо сучасної родини;
  • Підвищення зацікавленості з боку молоді до питання самоосвіти в сфері психології подружніх відносин;
  • Запобігання числу розлучень серед молодих родин міста Херсона;
  • Фокусування уваги молоді на питаннях демографічної кризи в нашій країні;
  • Пропаганда здорового способу життя серед молоді шляхом привертання уваги до переваг життя в міцній родині;
  • Виховання у молоді почуття особистої відповідальності за майбутнє свого народу, його існування.

Терміни дії конкурсу: квітень  – травень 2017 року.

1.3 Організатори конкурсу: відділ з питань сім’ї  Херсонської єпархії УПЦ.

  1. Умови конкурсу:

2.1. У конкурсі можуть брати участь учні старших класів загальноосвітніх  шкіл.

2.2 Учні можуть представити до уваги журі власні авторські та колективні твори, презентації, відеоролики, оповідання, поетичні твори,сценарії, макет буклету, макет листівки та інше, в яких закладено зміст популяризації переваги життя в єдиному міцному шлюбі, створення багатодітної родини та захист життя ненароджених дітей. Об’єм творчої роботи довільний  (шрифт №14).

2.3. Творчі роботи здаються в друкованому чи електронному вигляді викладачу- організатору закладу. Ті, в свою чергу, відбирають найкращі роботи, які передаються або надсилаються електронною чи поштовою адресою до журі  (організаторам конкурсу).

2.4.Журі визначається головою відділу сім’ї Херсонської єпархії УПЦ .

Переможці конкурсу отримують призи від організаторів. Переможцями будуть визнані ті учні, які повністю розкрили завдання конкурсу.

2.5 Організатори заходу залишають за собою право використовувати отриману в процесі конкурсу інформацію з науковою, соціальною або агітаційною ціллю на захист сімейних цінностей.

  1. Порядок і терміни проведення конкурсу.

3.1.     З 1 березня по 30 квітня здача конкурсних робіт. З 1по 10 травня опрацювання робіт та визначення переможців.  Робота має бути у конверті та підписана таким чином: назва навчального закладу, вік, призвіще та ім’я учасника, класний керівник. Відібрані роботи здаються особисто до Свято-Касперовського храму м. Херсона вул. Дорофєєва 17 чи надсилаються поштовою адресою:  73021 м. Херсон вул. Дорофєєва 17. Електрона адреса: [email protected]

3.2     Нагородження відбудеться на урочистому зібранні закладу, присвяченому міжнародному дню сім’ї (15 травня), на якому переможці презентують свої роботи учням та вчителям школи.

  1. Очікуванні результати конкурсу.

Реалізація конкурсу творчих робіт серед учнів загальноосвітніх шкіл на тему: «Один раз на все життя» носить інформативно – просвітницький характер та є ланкою в системі спільної роботи держави та громадських організацій   по подоланню демографічної кризи та заохочення створення міцної родини.

Основними результатами проведення конкурсу ми вбачаємо:

  • Популяризацію серед молоді позитивного відношення до сім’ї, як головного чинника людського щасливого буття.
  • Створення умов для молоді при яких вони будуть мати змогу проаналізувати особисте бачення своєї майбутньої родини, на яких принципах вона буде існувати.
  • Знайомство молоді з темою захисту життя ненародженої дитини дає змогу очікувати, що це врятує її від неприпустимого та необміркованого кроку у майбутньому дорослому житті, тим самим сприяє покращенню демографії у нашому місті та країни в цілому.
  • Підвищення зацікавленості до питань самоосвіти у сфері психології подружніх відносин.
  • Завдяки конкурсу учасники мають змогу спробувати себе в галузі соціальної реклами.

Телефон для довідок: 0505767848 священик Іван Олегович Гордієнко.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *