В УПЦ запроваджено проект “Наставництво для дітей-сиріт”

21 грудня Голова Місії Синодального відділу УПЦ у справах сім’ї, архієпископ Ровеньківський і Свердловський Пантелеімон взяв участь у засіданні Священного Синоду Української Православної Церкви, яке відбулося під головуванням Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія.

У ході засідання Священний Синод заслухав рапорт Голови Місії про затвердження Концепції та Положення про наставництво в Українській Православній Церкві над дітьми, які проживають у закладах для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, інших закладах цілодобового перебування дітей.

Заслухавши рапорт Голови Місії, Священний Синод ухвалив рішення благословити:

1) затвердити «Концепцію про наставництво Української Православної Церкви над дітьми, які проживають у закладах для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, інших закладах цілодобового перебування дітей».

2) затвердити «Положення про наставництво Української Православної Церкви над дітьми, які проживають у закладах для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, інших закладах цілодобового перебування дітей».

Довідка:

4 квітня 2017 року рішенням Священного Синоду Української Православної Церкви (Журнал №03) голові Синодального відділу Української Православної Церкви у справах сім’ї Преосвященному архієпископу Ровеньківському і Свердловському Пантелеімону було доручено надати на розгляд Блаженнішому Митрополиту Київському і всієї України концепцію про наставництво в УПЦ над дітьми-сиротами та дітьми, позбавленими батьківського піклування.

Наставництво – це добровільна безоплатна діяльність. Кожен, хто має бажання та можливість – може стати другом дитині, яка позбавлена батьківського піклування: відвідувати її, проводити з нею дозвілля, допомагати із навчанням тощо.  

Кожен, хто хоче бути наставником може звернутися за допомогою і подальшими інструкціями до Місії за телефоном – +38 (097) 411 16 62. 

Материал взят с сайта Синодального отдела УПЦ по делам семьи

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *